Молитва святого Иоанна Дамаскина

Владыка Человеколюбивый, не уже ли мне одр сей гроб будет, или еще окаянную мою душу просвети днем? Сие мы гроб предлежит, се мы смерть предстоит. Суда Твоего, Господи, боюсь и мучения бесконечного, злое же творя не престановлюсь: Тебя Господа Бога моего всегда прогневляю, и Пречистую Твою Матерь, и вся Небесныя силы, и святаго Ангела Хранителя моего. Вем убо, Господи, яко недостоин есмь человеколюбия Твоего, но достоин есмь всякаго осуждения и мучения.

Но, Господи, или хочу, или не хочу, спаси мя. Аще так как праведника спасеши, ничтоже велее; и аще чистаго помилуеши, ничтоже удивительно: достойны так как суть милости Твоея. Но на мне грешнем удиви милость Твою: в сем яви человеколюбие Твое, да не одолеет моя злоба Твоей неизглаголаней благости и милосердию: и якоже хощеши, устрой в мне вещь.

Посвети очи мои, Христос Бог, да не когда устную в смерть, да не когда речет враг мой: укрепихся на него.

Слава: Заместитель души моея буди, Бог, яко посреде хожду сетей многих; избави мя вот их и спаси мя, Блаже, яко Человеколюбец.

И ныне: Преславную Божию Матерь, и святых Ангел Святейшую, немолчно воспоим сердцем и устами, Богородицу сию исповедающе, яко воистину рождшую нам Бог воплощенна, и молящуюся непрестанно в душах наших.



Молитва святого Иоанна Дамаскина